Schildersbedrijf Hoefakker was een niet al te groot schildersbedrijf in Bennekom.
Wij  hielden ons voornamelijk bezig met particulier onderhoudswerk in Bennekom en omgeving.
 
Het bedrijf bestaat al ruim 100 jaar, sinds 1968 onder de huidige naam Hoefakker.
Sinds 1986 zijn wij gevestigd aan de Lindelaan 3 te Bennekom.

In de Kostersteen stond het volgende over ons bedrijf:   
Op 9 september 1898 vestigde zich in Bennekom huisschilder Barend Wouter de Graaff (1866-1951) en zijn vrouw Berendina Spiekman (1860-1916). Het bedrijf was toen gevestigd op Brinkstraat 14 te Bennekom. Het gezin de Graaff verhuisde eind 1911 naar het Zeeuwse Poortvliet, waar huisschilder de Graaff op artikel 8 gereformeerd predikant werd.
Het bedrijf werd in 1911 overgenomen door Cornelis Pieter Heij als schildersbedrijf C.P.Heij op het hiervoor genoemde adres. Kees Heij trouwde in 1914 met Maria Willemina van Steenbergen van Boerderij ‘De Dikke Boom’.
Na zijn dood werd het bedrijf voortgezet door zijn zoon Teun Heij en zijn mederwerker Rein Hoefakker. In 1968 werd Teun Heij direkteur van het toen nieuwe bejaardenhuis Berinchem. Het bedrijf ging verder als schildersbedrijf Hoefakker en verhuisde naar Pr.Bernhardlaan 30 te Bennekom.
1 januari 1986 nam zijn zoon Henk Hoefakker het bedrijf over en vestigde schildersbedrijf Hoefakker zich op het huidige adres, Lindelaan 3 te Bennekom.
1 januari 2007 werd het verkoophoekje in de werkplaats omgedoopt tot Hoefakker’s Verfwinkel.
1 januari 2017 is winkel en werkplaats omgedoopt tot  Hoefakker Verf en Glas.
Vanaf 1 jauari 2017 stoppen wij met de uitvoering van schilderwerkzaamheden en gaan wij door als Hoefakker Verf  en Glas.


In onze Verfwinkel kunt u nog steeds terecht voor uw al uw kleuren verf.
                                                            Met alles wat u verder nodig heeft om te kunnen schilderen.

Alle soorten glas voor deuren, ramen, lijsten, schappen, lampjes en hittebestendig glas voor kachels hebben wij op voorraad.
                                                            Met de bijbehorende kit, glasband, stopverf en/of glaslatten.

Ook het fijne werk als letterzetten, decoratie- en imitatiewerk, glasgraveren en glasfiguren maken is nog steeds mogelijk.