In onze Winkel voor Verf en Glas kunt u terecht voor professionele verf van het merk Trimetal. Maar ook voor de Natuurverven van Aquamarijn, de krijtverf van Justpaint en de leemverf van Tierrafino.
Met alles wat u verder nodig heeft om te kunnen schilderen.
Verder kunt u bij ons terecht voor glas voor deuren, ramen, lijsten, schappen, lampjes en ook hittebestendig glas voor kachels hebben wij op voorraad.
Met de bijbehorende kit, glasband, stopverf en/of glaslatten.
Kleiner glas kan ik ook voor u plaatsen.
Het fijne werk als letterzetten, decoratie- en imitatiewerk, glas graveren en glasfiguren maken is op kleine schaal nog steeds mogelijk.

Het bedrijf bestaat al ruim 100 jaar en sinds 1968 onder de huidige naam Hoefakker.
Sinds 1986 zijn wij gevestigd aan de Lindelaan 3 te Bennekom.

Eerst als schildersbedrijf Hoefakker maar sinds ik het uitvoerende schilderwerk heb overgedaan aan mijn medewerkers ga ik verder als Hoefakker Verf en Glas. Dat betekent dat we nu een verf- en glaswinkel zijn.

In de Kostersteen stond het volgende over ons bedrijf:

Op 9 september 1898 vestigde zich in Bennekom huisschilder Barend Wouter de Graaff (1866-1951) en zijn vrouw Berendina Spiekman (1860-1916). Het bedrijf was toen gevestigd op Brinkstraat 14 te Bennekom. Het gezin de Graaff verhuisde eind 1911 naar het Zeeuwse Poortvliet, waar huisschilder de Graaff op artikel 8 gereformeerd predikant werd.
Het bedrijf werd in 1911 overgenomen door Cornelis Pieter Heij als schildersbedrijf C.P.Heij op het hiervoor genoemde adres. Kees Heij trouwde in 1914 met Maria Willemina van Steenbergen van Boerderij ‘De Dikke Boom’.
Na zijn dood werd het bedrijf voortgezet door zijn zoon Teun Heij(administratief) en zijn medewerker Rein Hoefakker(technisch). In 1968 werd Teun Heij directeur van het toen nieuwe bejaardenhuis Berinchem. Het bedrijf ging verder als schildersbedrijf Hoefakker en verhuisde naar Pr.Bernhardlaan 30 te Bennekom.
1 januari 1986 nam diens zoon Henk Hoefakker het bedrijf over en vestigde schildersbedrijf Hoefakker zich op het huidige adres, Lindelaan 3 te Bennekom.
1 januari 2007 werd het verkoophoekje in de werkplaats omgedoopt tot Hoefakker’s Verfwinkel.
1 januari 2017 is winkel en werkplaats omgedoopt tot Hoefakker Verf en Glas.
Ik wilde na mijn pensionering nog niet stil gaan zitten en ga dus nog even door met winkel en glas zetten, maar niet fanatiek.
Vandaar onderstaande spreuk boven de ingang.